Deskundig en ondersteunend

Arbeidsjuridisch advies

“Mijn kennis en ervaring als arbeidsjurist inzetten bij een advies op maat”

Wieringa Mediation biedt arbeidsjuridisch advies op maat, zowel aan werkgevers als aan werknemers. Marjolijn Wieringa is een  ervaren arbeidsjurist.

Het kan gaan om diverse vraagstukken op het brede gebied van het arbeidsrecht: ontslag/einde dienstverband, reorganisatie, ziekteverzuim etc.


Marjolijn kan bijvoorbeeld adviseren en ondersteunen bij het tot stand komen van vaststellingsovereenkomsten (zowel inzake de onderhandeling over de beëindiging van het dienstverband als het opstellen van de vaststellingsovereenkomst).

Voorbeelden uit de praktijk

Voorbeeld 1:

In verband met een reorganisatie binnen het bedrijf en de veranderende werkzaamheden hebben twee medewerkers aan werkgever aangegeven te willen onderhandelen over een afscheidsregeling.

Werkgever heeft Marjolijn gevraagd om hem hierbij te adviseren en ondersteunen om te komen tot een afscheidsregeling met voornoemde twee medewerkers.
Marjolijn heeft werkgever in dit traject bijgestaan tot en met het verzorgen van de vaststellingsovereenkomsten.

Voorbeeld 2:

Een werkneemster die al tientallen jaren bij een zelfde werkgever in dienst is, ervaart dat haar functie steeds meer wordt uitgehold. Na gesprekken komen werkgever en werkneemster tot de conclusie dat het het beste is om afscheid te nemen. Werkgever komt met een schriftelijk voorstel.


Werkneemster heeft Marjolijn gevraagd haar bij te staan in de onderhandelingen over dit voorstel en alles wat daar bij komt kijken.
Marjolijn heeft namens werkneemster de onderhandelingen gevoerd met werkgever en na het overeenkomen van een afscheidsregeling de concept-vaststellingsovereenkomst beoordeeld.

Neem vrijblijvend contact op